Vrijwilligers gezocht

Zondag 29 oktober deed ondergetekende een ľ recht uit het hart komende - oproep aan parochianen om mee te denken hoe we aan een toekomst van onze parochie kunnen bouwen.

De jeugd heeft de toekomst, dus moeten we zorgen dat de jeugd het ook leuk vindt in onze kerk. Dat kan alleen als we met jonge(re) vrijwilligers de jeugd kunnen stimuleren en inspireren. Al bellend naar willekeurige parochianen om hen te bewegen vrijwilliger te worden, komen er interessante gesprekken langs: drukke banen, al veel vrijwilligerswerk, wel willen, maar echt niet kunnen, een grief tegen de parochieů Ik begrijp het, ik luister, ik registreer en ik verwonder me over de veelheid van goede bedoelingen, maar het gebrek aan tijd en zin.

Maar ik blijf vol hoop. Daarom toch ook hier weer een oproep. Niet alleen vragen het Eerste Heilige Communieproject en het Vormselproject om invulling van vrijwilligers, ook binnen alle pastorale taken die in onze parochie voorkomen kunnen we veel vrijwilligers kwijt. Ook als je denkt: wat weet ik er nu van, dan is er nu nog alle tijd om te leren. Erbij willen zijn, er echt bij willen horen is wat we binnen het pastorale werk nodig hebben. Jongere mensen die langzaam de taak van de oudere gaan overnemen. Jos en ik hebben al in veel plaatsen gewoond, maar nergens was de katholieke gemeenschap zˇˇˇ leuk als in Nieuw-Vennep. We hebben een geweldige club mensen. Dit moeten we toch gezamenlijk kunnen. Wie durft?

Ronny Blok, ronnybloknwk@gmail.com of 06-40820614.