Trotse kinderen en flitsende adventskransen 

Traditiegetrouw was er op zondagochtend 2 december weer de gelegenheid om een adventskrans te maken in de Herberg. En zo’n 20 kinderen gaven daar gehoor aan. Al om half 9 kwamen de kinderen binnen, van peuter tot puber, veelal vergezeld van een enthousiaste ouder.

Het maken van een adventskrans lijkt misschien kinderspel, maar het groen omwikkelen met binddraad is toch een intensieve klus, waar grotere handen kunnen ondersteunen waar nodig. Met de mooie dennentakken en het kleurrijke en diverse materiaal van Remco Suidgeest is het een feestje en succes eigenlijk gegarandeerd.


Om 10 uur gingen de kinderen met hun kransen in processie de kerk in. Daar werden de kransen gezegend door pastor Ruben en mochten ze tijdens de viering pronken op het altaar. Tijdens de gezinsvriendelijke viering sprak Riek met de kinderen. In een leuk vraaggesprekje werd duidelijk dat we met de adventskrans toeleven naar het feest van Kerstmis, het feest van licht. Elke zondag steken we een kaarsje aan. Als alle 4 de kaarsjes branden, is het al heel gauw Kerstmis. 

Op de vraag hoe wij zelf een lichtje kunnen zijn, kwam al gauw een spontaan antwoord:  ‘door aardig te zijn voor anderen’. Een inspirerende boodschap om deze periode extra bij stil te staan, zodat we  er ook dit jaar weer een mooi kerstfeest  van kunnen maken.