Fietsen met de pastoor: een prachtige fietstocht

Zaterdag 14 juli was het al vroeg druk in de Herberg. Om 08.00 uur startten Conny en Ronny al met de voorbereidingen en vanaf 09.30 was er inloop van alle fietsers. Eerst koffie, kennismaken met elkaar en een grap en een grol. De stemming zat er al in voor men op de fiets stapte. Meerijdende dokter John werd herkend van vorige ritten en hoorde er van meet af aan bij. Een dokterstasje achterop en de grote EHBO tas in de bezemwagen.

Fotomoment

Eerst foto’s voor de Herberg en kerk, daarna opstappen en wegwezen. Con en Ron haalden warme koffiebroodjes voor de eerste stop en moesten nog hard doorrijden om op tijd bij de parochietuin van de prachtige kerk in Langeraar te zijn. De fietsers hadden de vaart erin!

Koffiepauze

De broodjes waren nog warm en iedereen had inmiddels al trek gekregen, dus met wat sloten koffie werd alles weggespoeld. Wat een prachtige kerk heeft zo’n klein plaatsje als Langeraar. Jammer dat hij niet open was, maar zeker een bezoek waard. De parochietuin was een waar lustoord. We sleepten wat bankjes naar een soort terras en zo genoten we van het lekkere eten en drinken en van de haan, die zorgde voor de muzikale noot.

Na een behoorlijke rust- en plaspauze ging het gezelschap weer op weg. Aangevoerd door Marianne Koeckhoven, die op haar "gewone” fiets het tempo bepaalde.Langs kleine weggetjes, watertjes en weilanden was er steeds een prachtig uitzicht.

Landwinkel

Het was even doortrappen naar de lunchpauze, waarvoor ook een bijzondere plek gevonden was. Een "landwinkel” met verse melk. En voor de dorstige fietsers waren drie kannen niet eens genoeg. Een vierde kan moest worden aangerukt. De meegebrachte broodjes, eieren en krentenbollen vonden gretig aftrek. Hoewel er ruim was ingekocht werd toch het grootste deel van de meegebrachte waar genuttigd. De boerderij, die duurzaamheid hoog in het vaandel had staan was niet zo schoon dat we er vaak zouden willen vertoeven, maar voor zo’n korte stop was het prima. Al was niet iedereen weg van het ecologische toilet!

Technische mannen

Na een flinke rustpauze weer opstappen. Maar … de fiets van Thom deed vreemd. Gelukkig waren technische mannen als Mart en Dick bij de hand, zodat al snel duidelijk werd dat het slechts om een los contactje ging. Dus kon de reis gewoon worden voortgezet.

Con en Ron zochten midden in de weilanden een plek voor een frisse traktatie en een banaan en dat werd door de fietsers zeer gewaardeerd.

Rode neus

Vervolgens werd een park in Woubrugge de volgende rustplek. Maar bij het wegfietsen van de boerderij constateerde Lisette een rode neus bij Dick en moest er eerst gesmeerd worden. Ze vertrokken dus iets later en toen ging het mis. Een verkeerde afslag en … ze verdwaalden. Maar gelukkig is er Google maps en kon via de moderne media weer contact gezocht worden.

Zo rond half vijf arriveerde men weer in de Herberg, waar nog even iets werd gedronken. De dokter hoefde niet in actie te komen. Hoewel hij wel iedereen in de gaten bleef houden en soms met glaasjes water iemand overhaalde nog wat te drinken.

Bijzondere belevenis

Een bijzondere belevenis voor iedereen. Nieuwkomer Willemijn, die inviel voor een spijtoptant vond het een fantastische ervaring, al was aan het eind van de rit wel een zeer zitvlak te betreuren.

Een klein aantal fietsers besloot met elkaar te gaan eten en zo werd de dag beklonken met een heerlijk glas wijn en heerlijk eten.

Kortom: de fietstocht met de pastoor was een super succes!

Kijk voor een sfeerimpressie ook in het fotoalbum fietstocht