Sint Ceciliakoor viert jaarfeest met buffet en pubquiz

Gezellig bijpraten, een jubilaris die gehuldigd werd, een heerlijk buffet, een pubquiz en natuurlijk: samen zingen. Dat waren de ingrediënten voor het jaarfeest van het Sint Ceciliakoor, dat op vrijdag 17 november werd gehouden in de Herberg. Traditiegetrouw viert het gemengd koor van onze parochie dit feest rond de gedenkdag (22 november) van Sint Cecilia, maagd en martelares, naar wie het koor is vernoemd. 

Rond vier uur worden de koorleden - sommigen vergezeld door hun partner - onthaald op thee of koffie met een heerlijke petit-four. Het welkomstwoord van voorzitter Lano Jansen, voor wie het, wegens stemproblemen, niet mogelijk was dit zelf uit te spreken, neemt bestuurslid Ton Vork voor zijn rekening. Vervolgens valt er, genietend van het gebak, aan de verschillende tafels genoeg bij te praten. 

Tijdens het aperitief, waarbij het glas wordt geheven op ieders welzijn en op heel veel zangplezier, brengen de koorleden dat laatste meteen in praktijk: onder begeleiding van organist Adriaan van Lunenburg klinken het Cecilialied en het Waldkonzert.

 

 
Jubilaris

Daarna is het tijd voor een serieus moment: de huldiging van jubilaris Petra Cappendijk, die maar liefst 40 jaar lid is van het koor. Zij wordt toegesproken door bestuurslid Trudy Vriends, die memoreert dat Petra op haar 21ste, als jongste koorlid, toetrad bij het koor dat destijds onder leiding van haar vader, Frans Cappendijk, stond. Petra zingt niet alleen een prachtige sopraanpartij, maar neemt – waar nodig – ook het dirigeren voor haar rekening, zoals tijdens uitvaarten en bij de groep ‘Zing Mee!’. En tijdens de coronaperiode was zij zelfs elke zondag present om – in een vrijwel lege kerk – te zingen tijdens de vieringen die via de livestream werden uitgezonden. Voor haar jarenlange inzet wordt Petra beloond met een fraai tinnen beeldje van een zangeres en met een prachtig bloemstuk, overhandigd door bestuurslid Ria Vinkhuyzen. De jubilaris is er zichtbaar blij mee.
 
Buffet

Inmiddels wordt het tijd om de inwendige mens te versterken. Rob Knijnenburg, van Rob’s Catering, heeft een heerlijk warm en koud buffet uitgestald, waarvan de koorleden volop genieten.

De avond wordt anders ingevuld dan voorheen: stond er traditiegetrouw bingo op het programma, dit keer had het koorbestuur bedacht om de koorleden ‘te testen’ op hun parate kennis, aan de hand van een pubquiz. Vragen over politiek, algemene kennis, gebouwen in Parijs en zelfs het herkennen van broodbeleg, leveren discussie, maar vooral heel gezellige momenten op. En, net als gebruikelijk was bij de bingo, gaat ook dit keer iedereen met een prijsje naar huis.

Dat was tegen tien uur in de avond. Als besluit van een geslaagd feest worden de ‘gastvrouwen van dienst’ - Ans van Staveren en Corry Vlasman - die vanaf drie uur die middag in touw zijn geweest om de koorleden te verwennen, voor hun inzet bedankt.

Al met al een mooi jaarfeest, dat de volgende avond – met het zingen tijdens de viering – werd afgesloten.

Ronnie van der Knaap
 
                                                                                                      Foto's: Gerard Duwel