De werkgroep Duurzaam in onze parochie heeft zaterdag 17 maart 2018 de overeenkomst getekend voor het leveren en installeren van de installatie met Zonnepanelen. De leverancier is "Groene Woningen" uit Katwijk. Deze firma staat garant voor uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Op dinsdag 23 mei is de installateur begonnen met de voorbereidingen en woensdag 24 mei 2018 zijn de panelen genstalleerd. Vanaf donderdagochtend 10.00u zijn de panelen begonnen met stroom terug te leveren (= huidige opbrengst - huidig gebruik).
De installatie bestaat uit 3 rijen van 26 panelen (totaal 78 stuks), een overspanningsbeveiliging en een omvormer. Dinsdagochtend heeft het energiebedrijf een nieuwe meter geplaatst in De Herberg om teruglevering mogelijk én meetbaar te maken. De eerste 5kWh zijn al geleverd. Neem ook een kijkje in het fotoalbum voor de beelden bij het verhaal.

Op donderdagavond 7 juni om 20.00u zal initiator Piet Vermeij een presentatie geven in De Herberg over de zonnepanelen en de duurzaamheid waar onze parochie steeds mee actief is. De firma Groene Woningen zal ook een presentatie geven.

U bent van harte welkom!

Ben u benieuwd hoe en wat qua tekenen? Kijk naar het filmpje wat door directeur Stefan van der Laan heeft gemaakt over onze parochie:
                                       Binnenkort komt hier de drone opname van de plaatsing.