Palmpasen 2018

Zo'n 20 kinderen waren op de ochtend van Palmpasen naar de kerk gekomen om Palmpaasstokken te versieren. Elk kind had een eigen houten kruis meegenomen met wat lekkers om aan de stok te doen. In De Herberg stonden de dames van de Werkgroep Kinderkerk klaar om de kinderen te helpen de stokken te versieren en op te tuigen.
Ouders en grootouders hielpen hard mee om alles op tijd klaar te hebben. Ondertussen kreeg een ieder een lekker glaasje limonade/koffie/thee met een heerlijke wafel.

Processie
Bij aanvang van de viering liepen de kinderen met hun stokken in processie door de kerk. Het koor zong het lied "Klim in de bomen", met een speciale tekst voor deze viering.
Een kinderkoortje van Eerste Communicanten luisterde de viering ook op met 2 speciaal ingestudeerde liedjes: "In Uw huis" en het "Onze Vader".

Ook werd door de kinderen, samen met de lector en de pastoor, het lijdensverhaal gelezen (in rollenspel).
Aan het eind van de viering kregen de kinderen met hun stokken de Zegen van de pastoor en gingen ze in processie weer terug naar De Herberg.
Het was een zeer geslaagde ochtend en sfeervolle en inhoudsvolle viering.
In het fotoalbum Palmpasen ziet u nog meer foto's.