Kerstvieringen 24 en 25 december 2020

Door COVID-19 zullen de kerstvieringen dit jaar anders-dan-anders zijn. Er mogen per viering max. 30 mensen in de kerk plaatsnemen en ook nog eens 30 in de (sfeervol versierde) Herberg waar vanuit men ook ter communie kan gaan.

Hoe wordt dit geregeld?

Om iedereen een gelijke kans op een plaats te gunnen is er door het parochiebestuur besloten om te loten voor elke viering.

Men kan voor 1 kerstviering reserveren(als persoon of gezin: aangeven hoeveel). Op 21 december worden de lootjes getrokken en hoort u of u bent ingeloot of niet (zo ja: in kerk of Herberg).

Voor alle kerstvieringen geldt: reserveren kan t/m 20 december (Ronny Blok 06-40820614 of ronnybloknwk@gmail.com).

Voor de kerstavondviering in Buitenkaag om 20.300u kunt u reserveren via Kees van der Laan.

Veelgestelde vragen:

- mag ik in de kerk met kerst meezingen?  Nee! Dat mag helaas niet. Als u zich opgeeft voor een plaats in de Herberg mag u wél meezingen omdat daar een goede afzuiginstallatie aanstaat (24/7).

- kan ik me opgeven voor meerdere vieringen? Nee. We willen iedereen een kans gunnen om een viering mee te vieren. Daarom verzoeken wij u zich voor 1 tijdstip op te geven.

- kan ik mijn buren of vrienden ook opgeven. Nee, ieder moet zichzelf opgeven (of als gezin) en daarbij vermelden uit hoeveel leden het gezin bestaat.

- ik ben ingeloot maar ik wil toch niet gaan. Wat nu? Dan verzoeken wij u dit z.s.m. te melden (liefst telefonisch) bij Ronny Blok of te mailen naar het mailadres waarop u ook gereserveerd heeft. Dan kunnen wij een ander blij maken met de vrijgekomen plaats.

- kan ik de viering ook terugkijken? Ja, dat kan. U kunt via de livestream (live met de uitzending/kerkviering) meekijken. Na een paar uur wordt deze opname door You Tube geplaatst en kunt u via het You Tube kanaal van de parochie de viering terugkijken.

- hoe vind ik het You Tube kanaal van de parochie? Door op deze blauwe link te klikken. Dan wordt u doorverwezen naar de pagina. U kunt dan zelf kiezen welke viering u wilt (terug)kijken.

- welke vieringen zijn er met kerst? Hieronder een overzicht:

Maandag 21 december om 14.30u een kerstviering voor ouderen.

Donderdag 24 december om 17.00u een familieviering. Deze viering is zeer geschikt voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Het kerstverhaal wordt gelezen en kinderen zullen dit als kerstspel opvoeren met liedjes tussendoor.                                                                               Om in de stemming te komen zal er voorzang zijn vanaf 16.45u. De cantor zal dan 3 kerstliederen zingen voorafgaand aan de viering. De liturgie is te downloaden via deze website zodat u thuis kan meelezen/zingen/vieren en bidden.

Donderdag 24 december om 22.00u is de Kerstnachtviering. Bekend en nieuwe materiaal van het Mitswa koor zal door een cantor gezongen worden onder begeleiding van de vaste pianiste van het koor.                                                                                                                                      Om in de stemming te komen zal er voorzang zijn vanaf 21.45u. De cantor zal dan 4 kerstliederen zingen voorafgaand aan de viering. De liturgie is te downloaden via deze website zodat u thuis kan meelezen/zingen/vieren en bidden.

Vrijdag 25 december om 10.00u de Hoogmis t.g.v. het Hoogfeest van Kerstmis. Onder begeleiding van het orgel zullen 1 of meerdere cantors van het Cecilia koor de zang in deze viering verzorgen. De liturgie is te downloaden via deze website zodat u thuis kan meelezen/zingen/vieren en bidden.

Op zaterdag 26 december is om 19.00u de gebruikelijke weekend viering.