Wij heten u van harte welkom op de website van onze parochie

(Eucharistie)vieringen in de komende weken:

Zaterdag 7 december 19.00 uur
Tweede zondag van de advent
 Patroonsfeest Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
Koor: St. Cecilia

Zondag 15 december 10.00 uur
Derde zondag van de advent / Gaudete
Koor: Mitswa koor
Aansluitend aan deze viering is er de jaarlijkse Kerstfair

Zaterdag 21 december 19.00 uur
Vierde zondag van de advent
Koor: de zanggroep

Maandag 23 december 14.30 uur
Kerstviering voor ouderen / viering voor beide parochies
Koor: St. Cecilia

Voor de parochie Joannes Evangelist te Buitenkaag klikt u op deze link.

Informatieve film over de beide parochies: klik op deze link

ELKE WOENSDAG: CREACLUB IN DE HERBERG VAN 10.00-12.00 UUR
Klik op deze link voor meer info: Creaclub

Kerstfair zondag 15 december

Ook dit jaar is er een Kerstfair in onze parochie. U bent op zondag 15 december van  harte genodigd om na de viering met het Mitswa koor onze gezellige kerstmarkt te bezoeken en te genieten van al het moois wat aangeboden wordt.
Tussen 11.00u en 14.00u is de fair te bezoeken.

Wie bakt/maakt de mooiste kersttaart?

Een uitdaging voor alle taartbakkers binnen de parochie! Met als thema Kerstmis kunnen fantastische creaties bedacht worden!

De taarten kunnen voor de kerkdienst op 15 december worden ingeleverd.

We hadden bedacht dat we de heer Piet van der Pluijm en mevrouw Truus Blom, beiden ervaren koorzanger, maar nòg belangrijker, door hun respectabele leeftijd beiden zéér ervaren taartkenners, vragen om het eindoordeel te vellen: wat is de allermooiste taart….

Vervolgens zullen de taarten per opbod worden verkocht. De opbrengst komt vanzelfsprekend geheel ten goede aan onze parochie.

Als er voldoende taarten worden ingeleverd kan een taart ook als een van de hoofdprijzen in de verloting meedoen.

Dus aan alle taartbakkers: bent u klaar ….. bakken maar!

Een A-meezing-kerstconcert
Op vrijdag 22 december organiseren het Mitswa koor en het St. Cecilia koor een a-meezing-kerstconcert. Beide koren zullen deze avond gezamenlijk bekende kerstliederen zingen (voor het publiek om mee te zingen) en ook eigen werk om heerlijk naar te luisteren. In de kerstvieringen worden de liederen met onderbreking gezongen, op deze avond kunt aan één stuk door genieten én meezingen met al de mooie muziek die beide koren u bieden. Noteert alvast deze datum!

Familieviering Kerstavond 19.00 uur

Op dinsdag 24 december om 19.00u is er weer een kerst familieviering.We spelen met een aantal kinderen het kerstspel en vragen alle basisschoolkinderen om als herder of engel verkleed naar de kerk te komen.
Een speciaal gelegenheidskoor o.l.v. Charlotte van Damme zal deze viering begeleiden. Na het kerstspel kunnen de wat kleinere kinderen mee naar de herberg om daar op hun eigen manier met het kerstverhaal bezig te zijn. De grotere kinderen blijven gewoon bij hun ouders in de kerk en bidden en zingen mee met de kindvriendelijke teksten en liederen.

We hopen dat veel gezinnen met kinderen in deze viering aanwezig zullen zijn.

Gelegenheidskoor "Zing mee".

Op dinsdag 24 december zingt om 19.00u in de kerstviering het Gelegenheidskoor "Zing mee". Het koor bestaat dit jaar uit 24!! leden.
Voor deze viering zijn er weer 3 repetities en het koor zal bekende en nieuwe liederen instuderen. Voor wie interesse heeft om alvast thuis te oefen: op de website staat weer een link naar You Tube met alle liedjes en teksten. Veel plezier met zingen!

Parochienieuws                       SamenKerk

Vragen of opmerkingen over website:

In onze parochie (kerk en pastorie) kunnen foto- en filmopnamen gemaakt worden t.b.v. de website en ons parochieblad.

Als parochie O.L.V.O.O. volgen wij het preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grens­over­schrij­dend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk zoals vermeld op de website www.rkkerk.nl. Dit beleid is via de volgende link te bekijken:
www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdom­parochie/preventiebeleid