(Eucharistie)vieringen in de komende weken:

Zaterdag 3 december 2022 om 19.00 uur
2de Zondag van de Advent
zang: Cecilia koor

Donderdag 8 december 2022 om 19.00 uur (ochtendviering vervalt)
Patroonsfeest
zang: Zanggroep

Zondag 11 december 2022 om 10.00 uur voor beide parochies
3de Zondag van de Advent
zang: Zanggroep

Zaterdag 17 december 2022 om 10.00 uur
4de Zondag van de Advent
Celebrant: pater SVD
zang: cantor Mitswa

Dinsdag 20 december 2022 om 14.30 uur voor beide parochies
Ouderen kerstviering
Celebrant: pater SVD

Zaterdag 24 december 2022 om 19.00 uur
Gezins-/gebeds-communieviering met kerstspel
Voorganger: em. ps. Jan Lange
zang: Gelegenheidskoor "Zing mee"

Zaterdag 24 december 2022 om 22.00 uur
Kerstnachtviering
zang: Mitswa koor

Zondag 25 december 2022 om 10.00 uur voor beide parochies
Hoogfeest van Kerstmis
zang: Cecilia koor

== Deelname aan de vieringen en bezoek aan de Herberg gebeurt geheel op eigen risico ==

Voor de parochie Joannes Evangelist te Buitenkaag klikt u op deze link.

(Nieuwe) informatieve film over de beide parochies: klik op deze link

ELKE WOENSDAG: CREACLUB IN DE HERBERG VAN 10.00-12.00 UUR
Klik op deze link voor meer info: Creaclub

Kerstinloop 25 december van 13.00u-15.00u

Na 2 jaar afwezigheid wordt er op Eerste Kerstdag weer een Kerstinloop georganiseerd. Van 13.00-15.00u is de kerk geopend voor een gezellige ontmoeting met elkaar onder het genot van een glaasje Glühwein, koffie, chocolademelk en voor de kinderen ook poffertjes. Er zingt een kerstkoortje waarbij u kunt aansluiten, er is een verhalengrot, er kan geknutseld worden en een kerststukje gemaakt worden.

U bent van harte genodigd om elkaar een Zalig Kerstfeest te wensen deze middag.

Taizé viering 11 december in PG De Rank

Op de avond van de 3e Advent wordt in de kerkzaal van de Rank de laatste Taizéviering van dit jaar gehouden. En misschien ook wel de laatste in deze vorm.Als gevolg van de hoge gasprijzen staat de verwarming in de kerk op een ‘lager pitje’, wat ook gevolgen heeft voor de temperatuur in de avondvieringen.

Daarom wordt ook nagedacht over een andere invulling van het ‘Taizégevoel’. In ieder geval zal er in de viering op 11 december nog weinig van te merken zijn, want op de avond van deze derde Advent zal een behaaglijk warmtegevoel overheersen. Tientallen flonkerende lichtjes zullen de naderende komst van het Kerstkind aankondigen.

Ook de lezingen en mooie Taizéliederen - deze keer met begeleiding van André Keessen - zullen uw hart verwarmen. Kenmerkend voor Taizévieringen is de lange stilte halverwege; een moment om ook in deze enerverende en verwarrende tijden even tot jezelf te komen, tot God te komen.

De viering begint zoals gebruikelijk om 19.00 uur, maar vanaf half zeven wordt u al verwelkomd met mooie muziek van Händel, de tientallen lichtjes en uiteraard een iconisch afbeelding van Maria en de engel Gabriel.

Nieuws en informatie op website... (NIEUW)
Soms is er zóveel nieuws te vermelden dat het niet allemaal in het parochienieuws of op de website past. Omdat deze informatie wel informatief, leuk of het vermelden waard is kunt u dit nu op de website nalezen in de rubriek "nieuws en informatie".

De nieuwste editie van het parochienieuws is uit maar...

Door omstandigheden zijn er soms zaken in onze parochie alweer achterhaald. Ondanks alle inspanningen kan de redactie daar niet altijd tijdig op inspelen omdat de editie al naar de drukker is (of het beleid na publicatie alweer is gewijzigd).
Houdt daarom deze website goed in de gaten voor het laatste nieuws. Onze excuses voor het ongemak maar dit is helaas niet te voorkomen. Gaarne uw begrip hiervoor.

Parochienieuws                       SamenKerk

Vragen of opmerkingen over website:

In onze parochie (kerk en pastorie) kunnen foto- en filmopnamen gemaakt worden t.b.v. de website en ons parochieblad.

Als parochie O.L.V.O.O. volgen wij het preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grens­over­schrij­dend gedrag in de Rooms-katholieke Kerk zoals vermeld op de website www.rkkerk.nl. Dit beleid is via de volgende link te bekijken:
www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdom­parochie/preventiebeleid