Wij heten u van harte welkom op de website van onze parochie

(Eucharistie)vieringen in de komende weken:

Zondag 23 februari 10.00 uur
Zevende zondag door het jaar
Koor: Revelation

Woensdag 26 februari 19.00 uur
Aswoensdag / viering voor beide parochies in Nieuw-Vennep
Koor: Sint Cecilia koor

Zaterdag 29 februari 19.00 uur
Eerste zondag van de Veertigdagentijd
Koor: Mitswa koor

Zaterdag 7 maart 19.00 uur
Tweede zondag van de Veertigdagentijd
Koor: zanggroep

meer data: zie downloads

Voor de parochie Joannes Evangelist te Buitenkaag klikt u op deze link.

Informatieve film over de beide parochies: klik op deze link

ELKE WOENSDAG: CREACLUB IN DE HERBERG VAN 10.00-12.00 UUR
Klik op deze link voor meer info: Creaclub

Expositie in Herberg

Van 15 januari tot eind april is er in ons parochiehuis De Herberg een expositie van de schilderijen van kunstenares Dicky Treur. Dicky schildert al meer dan 30 jaar en heeft op verschillende plekken in onze gemeente exposities. Alle schilderijen zijn ook te gesigneerd en te koop.
De voorkeur van Dicky gaat uit naar het aquarelleren en haar werken worden gekenmerkt door het gedetailleerde kleurgebruik.
Wilt u meer weten van Dicky of in contact met haar komen kijk dan op haar eigen website: www.dickytreur.nl

Zangproeverij

Op zaterdag 14 maart zal er weer een "zangproeverij" plaatsvinden in onze kerk. O.l.v. liturg Loek Seeboldt worden er liederen ingestudeerd voor o.a. de Paastijd.
U bent van harte welkom van 10.00 -14.30u, inclusief lunch.
De kosten voor deze proeverij zijn € 7,- p.p. en u kunt zich opgeven bij dhr. Lano Jansen.

Creamarkt

Op zaterdag 14 maart en zondag 15 maart (na de viering met Mitswa) is er weer een creamarkt in De Herberg (naast de kerk).

Ook dit jaar belooft het weer een gezellige happening te worden met allerlei kraampjes waar heel veel te koop is. De dames van de creaclub (op woensdagochtend) staan voor u klaar om u alles te vertellen over wat er afgelopen jaar gemaakt is en zijn ook beschikbaar voor advies. Denk aan hapjes uit de internationale keuken, eigengemaakte jam, plantenstekken en zaden, vogelhuisjes etc. In de binnentuin is een partytent met allerlei kinderspullen en er zijn een € 0,20 en € 0,50 tafel met allerlei spulletjes. Eigenlijk te veel om op te noemen.
U kunt beter gewoon langskomen om het zelf allemaal te zien, te proeven en te kopen....

Op 14 maart bent u van 12.00u tot 15.00u en op 15 maart van 11.00u tot 13.00u van harte welkom in De Herberg (naast de R.K. kerk te Nieuw-Vennep).

Stille Omgang 2020

Op de avond van 21 maart 2020 komen duizenden bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, per touringcar, per fiets of zelfs te voet, om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam. Voor of na de Omgang wonen zij één van de twintig feestelijke eucharistievieringen bij, in één van de zeven kerken in de binnenstad.

Het motto, de intentie voor de Omgang van dit jaar luidt: "De luisterende mens is AANWEZIG bij de Ander….” Ontleend aan: Frans van der Lugt S.J. Liefde en luisteren. De jongeren pelgrims hebben in de Mozes en Aaronkerk hun eigen viering. Voor verdere informatie zie www.stille-omgang.nl; voor het jongerenprogramma zie: www.stille-omgang.nl/jongeren

Bijeenkomst "Liturgie in beweging"

In navolging van het succes van de avond over liturgie, die Loek Seeboldt vorig jaar verzorgde, volgt er een nieuwe avond, met als thema: hoe vieringen we de Eucharistie.

Deze avond wordt aangeboden op dinsdag 14 april  van 19.30 tot 21.30 uur in De Herberg. Meer info in het Parochienieuws.

Opgeven kan bij mw. Ronnie van der Knaap.

Parochienieuws                       SamenKerk

Vragen of opmerkingen over website:

In onze parochie (kerk en pastorie) kunnen foto- en filmopnamen gemaakt worden t.b.v. de website en ons parochieblad.

Als parochie O.L.V.O.O. volgen wij het preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grens­over­schrij­dend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk zoals vermeld op de website www.rkkerk.nl. Dit beleid is via de volgende link te bekijken:
www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdom­parochie/preventiebeleid