Verslag Heilig Vormsel viering 2022
 
Op zondag 3 juli zijn in de kerk in Hoofddorp 8 jongeren gevormd uit Hoofddorp en Nieuw Vennep door onze Bisschop Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks. Het was een hele mooie viering. De Bisschop legde in zijn preek heel mooi uit wat het Vormsel betekend. Het is een van de zeven sacramenten. Hij vertelde. Wij hebben allemaal kracht nodig die Geestkracht van God. Ook wel de Helper genoemd. Wij hoeven het niet alleen te doen. De Geest zal ons helpen om te kunnen geloven ,hopen, en liefhebben. Je wordt gezalfd met Chrisma. Je ontvangt deze zalf met een kruisteken op je voorhoofd. Je krijgt de opdracht mee: Wees net als Jezus, een teken van liefde van God, in de kracht van de van de Heilige geest.
De ouders en de jongeren vonden het een mooie warme viering die ze met de familie die er in de kerk waren deelden.

De jongeren zijn ook 2 jaar lang bezig geweest om te groeien naar deze dag in een ontspannen sfeer zijn de bijeenkomsten.
 

Op 9 juli hebben we met een speurtocht door de beeldentuin in Hoofddorp. Naar aanleiding van foto’s van de beelden konden de jongeren op hun telefoon de betekenis vinden van de beelden. Heel indrukwekkend wat al die beelden in de bijbel hun eigen verhaal hebben zelfs ik leerde ervan. Daarna zijn we in de tuin gaan gourmetten en hadden ze hun vrije moment om met elkaar te kletsen sommige gingen zelfs nog even naar de speeltuin. We sloten af met een bingo waarbij er 3 prijzen te winnen waren. Een hele gezellige middag. En de jongeren gingen tevreden naar huis.
Volgend jaar is de vormsel viering in Nieuw-Vennep.